Президентът Румен Радев  пристигна на авиобаза "Граф Игнатиево" край Пловдив. Държавният глава е гост в деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020" заедно с американския посланик у нас Херо Мустафа.

Румен Радев приветства тържествения марш и прие почетния караул.

Президентът бе посрещнат на входа на авиобазата от протестиращи, които го освиркаха и носиха плакати с искане за неговата оставка, пише Trafficnews.bg.

"Тракийска пепелянка 2020" се провежда в периода от 14 до 25 септември. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В летателната тренировка участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.