"Който може да се спасява, бягайте от тая продажна и крадлива държавица". "Обичайното. Говорят за картел на горива, но картела е в хранителните продукти. Тук няма конкуренция."

Това са коментарите в социалните мрежи относно снимка качена на която ясно се вижда огромната разлика в цената на един и същи продукт. От едната страна е снимана бутилка майонеза в английски супермаркет на цена £1 = 2.27лв., а на втората снимка се вижда че цената в нашите магазини от същата верига излиза 6.49 лв. за същия продукт, пише plovdiv24.bg

Това не е първото сравнение на цените, направено в пространството на социалните мрежи от разочарованите ни сънародници относно в пъти по-скъпите цени на едни и същи продукти в България и държави като Англия и Германия. 

Също така има и коментари, които някои потребители са направили под публикацията, сравнявайки плюсовете на България в сравнение с тези в Обединеното кралство, например.

"Ако животът е само майонеза, да, мога да дам 100 примера в обратна посока, ето един: Нали всички коментирате тук, следователно ви трябва интернет - в БГ плащам 10 лв. на месец, в Англия за по-лош интернет от този в БГ е £40 на месец", коментира потребител. 

"Наем в Лондон - £1300 за двустайно жилище, наем в София 600лв. Застраховка в Англия £1,000, застраховка в България 250 лв. Чушки от пазара 1 лв., чушки в "Теско" 1.60-70 за 3 чушлета. Айде стига, че с тези сравнения станахте за смях." коментира от своя страна потребителка на Фейсбук.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук