Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Русе, където се среща със симпатизанти на партията си. Заедно с него са Теменужка Петкова, Десислава Атанасова и областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев.

Срещата започна с любопитни думи именно на Кръстев, който напомни посещението на Кирил Петков в крайдунавския град.

"Като гледам тази пълна зала и си спомням за посещението на Кирил Петков в Русе, където се събраха цели 12, повтарям 12 души с него. Дори се събраха, за да се снимат на кея, направен от ГЕРБ и г-н Борисов. Като си представя тези контрастиращи картини, много се радвам, а тях може само да ги съжаляваме. Това, тази пълна зала е истинската социология", заяви областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев.

Той разказа и как се е разхождал на крея сутринта, но колкото и да е гледал на ляво и на дясно, не е видял построен мост, какъвто е бил обещан от Николай Събев.

"Техният слоган е "Да си довършим работата", но как да се довърши нещо, което не е започвано", отбеляза още Кръстев.

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Десислава Атанасова също взе думата.

"Добре дошъл, господин генерал, в прекрасния град Русе", обърна се тя към Борисов. "Три години ви чакаме и се радвам, че отново можем да уверим в истинската социология - че хората ви обичат, подкрепят и че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на 2 октомври", заяви Атанасова и представи поименно номинираните в листата на ГЕРБ за Русе. 

"ГЕРБ е политическа партия, която е управлявала и в кризи. В ГЕРБ са добрите хора, истинските хора. И това го виждат и нашите политически опоненти", отбеляза още тя.

Думата взе и Теменужка Петкова.

"Правителството на ПП са аматьори, които направиха експеримент да управляват държавата. И направиха много кризи. Една от най-тежките е в енергетиката", смята водачката на листата в Разград и бивш енергиен министър Теменужка Петкова.

Тя посочи, че на 14 септември ЕК предложи пакет от мерки, който ще бъде обсъден отново на 30 септември. "Тя предлага такса върху приходите на централите, които произвеждат енергия, без тези които работят на газ. Това е мярка, която сме наложили и тя стана възможна благодарение на ГЕРБ и СДС, които накарахме останалите партии в парламента да има таван на цената", напомни тя.

ЕК предлага същото, но при граница от 180 евро на час, у нас е 250 лв. подчерта тя. Ние се едни гърди напред и създадохме условия българският бизнес да понесе тежките цени, които правителството на ПП допусна, категорична бе бившата министърка.

Накрая лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе на трибуната.

Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище няма", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

"Понеже без Господа нищо не може да се направи, винаги започвам с това какво сме направили за църквата", заяви той и припомни, че и патриарх Неофит е от Русе.

Преди 2 години ни казаха, че ние сме лоши. Защо не ни показаха как се стои. Покажете ни едно направено нещо.

Най-голямата гордост на Кирил Петков бе, че спря пътя. Вие не трябваше да си мълчите, като спря отсечката Русе- Бяла – Велико Търново. Аз едно време като идвах тук, медиите само ме питаха докъде стигна пътя.

Покажете ни за 2 г. едно направено нещо. 2 г. застой и мълчание", обобщи той за свършеното то "Промяната". И пак се скара на русенци, че са си мълчали, когато е спряно строителството на пътя Русе-Търново. "Еконтът излезе и каза: "Правим път, мост, 3 моста, 4 магистрали... Питайте къде са", посочи той.

С едно нещо мога да ви поздравя, че решихме промяната, обновяването на ГЕРБ да започне от Русе.

Борисов отбеляза, че честите избори, които "гълтат" по 80 милиона от бюджета. 

Лидерът на ГЕРБ припомни и един трагичен факт - жестокото убийство на съпругата на координатора на партията в Русе - Бедрос Пехливанян и заяви, че ако подобно престъпление е имало срещу член на друга партия по време на управлението на ГЕРБ, партията е щяла да бъде "разкостена".

Преродили са се други партии като ДБ и представяте ли си предпочитаният им коалиционен партньор е БСП. Затова нашият коалиционен партньор е СДС. И аз няма да забравя, когато един милион в центъра на София скандираха СДС. Ние имаме памет. Помним и зверствата на комунистите и как са взривили църквата "Все светии", а ние я построихме наново", отбеляза Борисов.

Основните храни, нафта са повишени с 50%. Това е вашето обедняване, това е инфлацията. Само за 6 месеца нацията обедня двойно. А България произвежда бензин.

Той посочи, че ако ГЕРБ е на власт, ще се наложи мито на бензина и дизела, което българските граждани и фирми ще си вземат от бензиностанцията и така цените ще са с лев надолу.

Служебното правителство попадна в капана на Асен Василев, защото той ги остави без пари. Миналата седмица изтеглихме 5 милиарда и половина разбрахте ли, изтеглихме 5 магистрали до Търново“, каза Борисов.

После Борисов изброи какви инвестиции са били предвидени в района и кое не е било изпълнено. Изреждайки той направи лапсус.

„Русе-Шумен, ох и аз като Киро почнах Русе-Търново“, поправи се веднага той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук