Не се бъркам в работата на съда и на прокуратурата, а също и с правомощията на управляващата коалиция и партиите, но очаквам не само показност. Очаквам ефективност и разрешаване на кризата в полза на гражданите на Перник. Това каза в Белово президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус". 

По думите му не само гражданите на Перник, но и хиляди други са изправени пред същия проблем. „Аз отдавна говоря, че липсата на прозрачност, отговорност и отчетност водят до разпад на държавността. Това, което се случва с Перник, е най-видимият резултат от този проблем.

Но мога да разширя списъка – нерегламентирани сметища, африканска чума по свинете, проблеми в енергетиката, здравеопазването, образованието. Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане. Но виждам и как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават.

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не трябва да ги предизвиква. И в тази насока е много важно да имаме друг подход – визия, експертиза, реформи и воля, защото да удържаш кризата и да управляваш ефективно са две различни неща. Очаквам ефективност и всеобхватност на разследването, така че всички които са по веригата да понесат своята отговорност.