Президентът Румен Радев не каза кога ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, но каза, че ще реши в "обозрим срок".

"Ултиматуми не приемам от никого. Ще реша в обозрим срок. Виждате, че не съм човек, който протака и използва различни машинации. Отговорът на всички ваши въпроси е в Конституцията, четете внимателно и там ще си отговорите", отсече държавният глава пред журналисти. 

На въпрос дали ще се обърне към конституционния съд за тълкуване, той пак настоя: "Четете Конституцията, там са всички варианти. Аз ще се произнеса в обозрим срок. Когато реша".

На настояването на Висшия съдебен съвет указът да бъде подписан от 3 до 7 дни, Радев отговори:

"Аз също се обърнах към ВСС също с настояване, което те не изпълниха по най-добрия начин".

Президентът  и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на Сухопътни войски.

В словото си Румен Радев отчете, че е нужна модернизация заедно с другите видове военни сили.

"С помощта на Министерството на отбраната и държавното ръководство това ще стане. Основният проблем пред Сухопътни сили е дефицитът на личен състав и тук трябва да е акцентът на нашите сили", отчете президентът.

Генерал-майор Михаил Попов заяви от своя страна, че българските Сухопътни войски  са първи във всичко и винаги първи се отзовават, но това не личи по модернизацията. По думите му поверените му войски са гръбнакът на армията, но за него се мисли последно.