Искаше да ме прегази с кола. Потресена съм, че съм живяла с чудовище, разказва пред 24 часа приятелката на залятата с киселина Петя Стаевска Ана след като бе открит и задържан месарят поръчител на зверското деяние Димитър Пачеджиев.
Живяхме заедно към 9 месеца от септември до началото на юни тази година. Няколко месеца след като заживяхме заедно видях, че е много лабилен и лека полека взех решение, че трябва да се разделим. Още от пролетта взех решение, че трябва да се разделим, но той ме притискаше и заплашваше. Заканваше се, че ако си тръгна от него ще ме убие или ще ме унищожи. Вадеше пред мен и размахваше пистолета си, качваше ме в колата и караше с бясна скорост из София, като ми казваше, че ще ме бутне в движение, признава Ана. Тя разказва, че през юни, когато му казала, че си събира нещата и се маха, той отговорил, че с всичките пари на света ще унищожи нея и Петя Стаевска. Тогава бяхме на една бензиностанция на околовръстното шосе в София. След като се скарахме, той ме изгони от колата и се опита да ме прегази докато си вземах вещите от багажника. Добре, че бях с една приятелка, която в последния момент успя да ме издърпи настрани, разказва Ана. Тя допълва, че Пачеджиев е монтирал подслушвателно устройство в личните й вещи. Веднъж, когато бяхме с Петя тя ми каза: "Внимавай да не те нарани, да не направи нещо на лицето ти". След заливането на Петя на Ана и минало за секунди през ума, че това може да е Пачеджиев, но не и се искало да вярва, че е "живяла с такова животно, което може да извърши подобно нещо". Ана споделя, че я е страх както за себе си така и за двегодишната й дъщеря. Тя заявява, че ще свидетелства срещу него. Самата Петя Стаевска също признава, че я е страх Пачеджиев да не излезе от ареста. "Ако го пуснат , разбира се, че ще ме е страх , та той се опита да ме обезобрази и да разбие целия ми живот. Аз, слава Богу ще се възстановя, но ако не го приберат за дълго  зад решетките, ще залеят някой друг, заявява Стаевска. Според нея отношенията й с него са били много далечни заради приятелката й. Ще търся всякакви възможности, за да бъде той по-сурово наказан, категорична е Стаевска.
Арестуваният Димитър Пачеджиев е един от големите производители на месо в София. Фирмата му "Коко" се занимава още с търговия на едро и дребно на месни продукти.
След раздялата си с Ана Пачеджиев решил, че ще обезобрази двете жени. Така месарят бос поръчал на двама мъже да залеят с киселина не само бизнес дамата Петя Стаевска, а и приятелката й, която го изоставила. В хода на разследването антимафиотите открили и аудиозаписи, на които ясно се чували заплахите на месаря. Намерени са също доказателства, че Димитър Пачеджиев следял и записвал къде ходят и какво правят бившето му гадже Ана и нейната приятелка Петя Стаевска. По случая са събрани данни, че Пачеджиев е опитвал да вербува бивши затворници, които да залеят с киселина двете млади жени.  Според информацията той предлагал между 2 и 5 хиляди лева за изпълнение на "специалната поръчка". След ареста на Пачеджиев преди 3 дни той обаче отказвал да дава всякакви показания. Все още не е открит физическият извършител на покушението, както и помагачът му, който го чакал върху мотопед наблизо. Информирани за разследването смятат, че може би вторият мъж, шофирал мотора при бягството е щял да извърши второто нападение срещу Ана седмица след първото покушение. /БЛИЦ