Бойко Борисов е проиграл варианта експертно правителство и може да го изиграе пак, като този път гласовете ще му стигнат. Това на писа във Facebook известният математик Николай Витанов.

И тъй, изборите минаха. Нищо неочаквано за тези, които четете тези сводки редовно. Да припомним какво каза Витанов

1. Веднага след предишните избори Витанов каза, че отиваме на нови. Така и стана.

2. За тези избори Витанов каза, че ще има мнозинство за правителство, но друг е въпросът дали ще има правителство и какво ще е то. Така и стана.

3. Витанов каза, че Бойко Борисов най-добре си играе картите. Така и стана – Бойко Борисов най-добре си изигра картите.

4. Когато питаха по телевизиите Витанов колко е 2 плюс 2, той отговаряше, че е по-малко от 4. Тоест питаха го дали ПП/ДБ ще успеят заедно да вземат толкова места в парламента колкото поотделно по време на миналите избори , а Витанов отговаряше, че ще вземат по-малко. Така и стана.

5. Като погледнете силата на отделните партии, Възраждане де факто стана втора политическа сила. Хайде сега намерете интервюто на Витанов доста преди изборите, в което той каза, че Възраждане може да стане втора политическа сила. Подсказка – интервюто бе дадено на много известна журналистка.

6. Всички се смееха, когато Витанов каза, че Възраждане могат да вземат 14% на тези избори. Днес Витанов се смее.

Стига ли? Или да добавим още нещо. Хайде да добавим

7. Витанов говореше, е Бойко Борисов е проиграл варианта експертно правителство и може да го изиграе пак, като този път гласовете ще му стигнат.

8. Витанов каза, че който направи правителство сега, ще организира общинските избори и това ще му даде предимство.

9. По отношение на външния натиск Витанов каза, цитирам думите от телевизионното интервю: И казала кравата – му-у-у-у-у. Козичката чула и казала – ме-е-е-е-е. И започнали салто морталетата. Хайде гледайте сега. Двата най-вероятни варианта за правителство Витанов ви ги е описал много отдавна.

Факти, факти, факти. Нали така.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук