Ремдесивирът намалява престоя в болницата и няма отношение към смъртността. Той не е безобидно лекарство. Прилага се индивидуално според спецификата на всеки пациент. Кръвната плазма също няма доказана ефективност по отношение на смъртността. Плазмата няма полза при интубирани пациенти. Това каза кардиологът проф. Нина Гочева в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.
 

Тя отбеляза, че няма причинно-следствена връзка между заразяване с коронавирус и работата на пейсмейкъра, като същото важи за исхемичната болест на сърцето. Тя беше категорична, че не се пие профилактично аспирин и други антитромбоцитни медикаменти. Не се препоръчват такива медикаменти и при лека форма на ковид. 
 
Азитромицинът има място при умерено-тежка и тежка форма на COVID. 
Проф. Гочева беше поредният специалист, който предупреди, че хаотичното пиене на антибиотици може да доведе до резистентност. "Тогава наистина би било страшно." 
  
Оповестените в момента мерки са напълно достатъчни според нея. 
 
Пораженията на коронавируса върху сърцето са обект на изследване, каза още специалистът. Ако има предшестваща сърдечно-съдова болест, може би е възможно да възникне усложнение. Сигурното е, че този вирус е възможно да предизвика миокардит. Друго срещано усложнение е белобдробната емболия. Това би било фатална ситуация. Наблюдават се тромбози на ниво микроциркулация, обясни проф. Гочева.