Вероятно не му се губи паметта . Това е защитна теза. Възможно е човек в яростта и избухването си да има бели петна, но да не помни нищо часове наред - явно е, че не е така. Това коментира в ефира на Нова тв психиатърът Цветослава Гълъбова по повод твърденията, че Васил Василев, който удуши приятелката си Калина в столичния кв."Банишора", не помни нищо от убийството.

Запитана защо зачестяват убийствата от ревност, тя заяви: "Не знам чисто статистически дали е коректно да кажа, че растат, но определено по-често разбираме такива случаи. Това е диагноза на много сериозни проблеми в обществото и психопатизация на много хора. Битките в училище, на улицата, на паркинга, в магазина... лекари, полицаи, учители, журналисти биват бити. Това със сигурност е маркер, че за жалост все повече хора се психопатизират и отказват да спазват писаните и неписани норми на обществото".

"За да израсне един човек като психопат и социопат, за това имат принос много фактор. На първо място е семейството и домашното възпитание. Разбира се, генетиката също има роля", добави психиатърът.

На въпрос може ли да кажем че липсата на майка е отключила дефицит у Васил Василев, който е отгледан само от баща си, Гълъбова отговори: "За този случай ще се произнесат експертите. Винаги се правят много задълбочени експертизи от отлично подготвени колеги. Отговор на въпроса какво и как се е случило, ще стане ясно. В обобщен план иначе относно това дали отсъствието на един родител играе роля - да. Под непълноценност в семейството нямам предвид задължително физическата липса на единия родител. Не е нужно непременно родителите да са на едно място, за да се чувства човек пълноценно. Желателно е, но е факт, че последно време разделите се случват. Въпросът е, че българските деца растат в среда, в която няма хармонични отношения".

"Явно все пак това момче е имало сериозни проблеми и дефицити и фактът, че е отгледан от един родител, е подорило у него много голям комплекс. Убийството от ревност е признак на огромен комплекс. Патологичната и много силната ревност може да стане причина за криминално престъпление. Не говорим за обичайната ревност, която човек може да прояви при натрапване на вниманието на партньора върху друг. Това да ровиш в телефона на някого, да му бъркаш в джобовете, да го следиш, да му знаеш паролите на телефоните.... Ревнивниците са нестабилни и несигурни хора. Много често те самите са склонни към изневяра. Не са сигурни в себе си. Имат комплекс за малоценност и имат нужда от непрекъснато доказване на любов", добави психиатърът.

Относно факта, че Васил Василев няма нито един приятел във фейсбук, тя заяви: "Това може да е маркер, но може и да не е. Лично аз познавам много хора, които отказват да имат профил в социалната мрежа или са го закрили. Това непременно не е асоциалност".