"Добре е да се изясни казусът с двойното гражданство, защото има много хора, които имат такова и искат да се занимават с политика." Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков пред Нова тв.

"На мен Кирил Петков ми е симпатичен, но не е това въпроса. Ако това се беше случило в Канада, той щеше да е освободен на мига. Ние няма да си променяме Конституцията заради един министър , който ни е симпатичен", коментира още той.

"Ако Румен Радев е знаел за това двойно гражданство - изцяло вината е негова.", категоричен е депутатът.

"Тези камери, които са направили записите са на НСО - няма причина да се съмнявам. Щом казуса влиза в парламента - Ива Митева иска да го направи политически - значи е атака срещу ГЕРБ. Тази акция се случва, защото е видимо, че трети мандат не може да бъде съставен без ГЕРБ. Целта е да няма правителство и да бъдем хвърлени в криза." Така коментира Радомир Чолаков скандалът с полицейското насилие над протестиращи.

"Никой не е издавал заповеди да се бият хора. За мен е очевидно, че става въпрос за превишаване на пълномощията на някои полицаи и те са санкционирани. Точно в този политически момент нещо не ми се връзва. ", каза той.

"Въздаването на справедливост трябва да се случва бързо. Закъснение с 1-годишна давност не ни помага. ГЕРБ ще подпише декларацията срещу полицейското насилие.", завърши депутатът.