От интервюто на Слави става ясно, че ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, но не и съставянето на правителство. Схемата на СЛави и Румен Радев ще излезе - бюджетът ще е актуализиран, парламентът разпуснат и отиваме на нови избори.

Това заяви в ефира на БНР Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ.

"Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство, даже бих казал отговорно правителство. Интригантската политика, която се провежда от много време насам, прокарва червени линии", заяви депутатът.

Чолаков призна, че го учудва наивността на останалите политически сили, че ИТН иска да прави политики. "Те просто искат да разрушат парламента. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори. Искат да чегъртат всички, не само ГЕРБ и залогът е политическата система", каза той.

"Всички бяха от еуфорията, че ще чегъртат ГЕРБ. Създава се революционна ситуация, за да дойдат едни мародери и да ограбят държавата. Ще бъдем обрани, но ние се хващаме на една и съща въдица", смята той. 

Той разкри, че вниманието се отвлича от важни неща. Чолаков разкри, че министър Стойчо Кацаров е подписал проект за частна болница с 500 легла, с което ще съсипе работата на "Пирогов' и "Александровска" болница.

"Румен Радев прави евтин рекет, искайки да прокара своята актуализация на бюджета. Той иска да се разберем за бюджета, с явното намерение парламентът да бъде разпуснат след това с помощта на ИТН. На мен ми дожаля онзи ден за Манолова. Онзи ден я унищожиха", смята Чолаков.

"Не знам дали е казала да обещават на Иванов и да го лъжат, но е факт, че ИТН унищожават политическите партии една по една", каза той.

Чолаков приза, че ГЕРБ е готов да помогне на останалите политически сили за съставяне на кабинет, ако те им подадат ръка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!