Тази нощ стана ясно, че има сериозен разнобой на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от набедените за "градска десница”. Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади - протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова, съобщава „Стандарт“.

Сред барикадистите на кръстовището бяха Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев - все лица от акциите на "Правосъдие за всеки".

А след като в социалната мрежа Глишев беше разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня.


София пак осъмна парализирана, ето къде са барикадите

Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин.

Политологът Евгений Дайнов пробва да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях. 

Припомняме, че БЛИЦ пусна сензационни СНИМКИ, които показват как Мая Манолова и Христо Иванов обслужват Черепа. Двамата провалени политици ухажваха протестиращите с единствената цел - да ги превърнат в изпълнители на задкулисните си действия.