Баща разпространява снимки на сина си в социалните мрежи и твърди, че е пребит зверски в Четвърто РУ-Бургас. Йордан Динев от жк „Меден рудник“ показва одрания гръб на сина си, който бил задържан в полицейския участък за кражба, пише "Флагман".

„Задържаха сина ми в 4-то РПУ в Бургас в добро здравословно състояние за кражба. Пуснаха го целият пребит, били са го докато признае за чужди кражби. Така работи родната Полиция - с бой“, гласи текстът към публикуваните снимки. Йордан Динев дори призовава, който желае, да сподели снимките. За да се разпространяват мълниеносно и да увеличи гнева си към полицията вероятно. На българина му дай само да плюе срещу някого.  

Проверка показа, че Йордан Динев се е оплакал само... във Фейсбук. Уж се оплаква от полицейско насилие, твърди, че синът му е зверски пребит, но пък не пуска жалба срещу насилниците. Такава няма подадена нито в Четвърто РУ-Бургас, нито в ОД на МВР-Бургас. 

Но не е само това. В коментарите под снимките си бащата твърди още, че синът му има психични проблеми, но в същото време е с влязла в сила присъда – 8-месечна за осъществена домова кражба на 3 април т.г. Той задигнал IPhone, лични документи и парична сума от апартамент в жк „Меден рудник“. Установено е, че има съпричастност и към други криминални деяния, осъществени на територията на Четвърто РУ-Бургас, за които е образувано досъдебно производство. 

Той и в момента се намира в ареста на същия полицейски участък.