Кастинг агенция мами кандидати за слава като фотомодели, предупреди пред БЛИЦ бургаският ивент мениджър Марио Ангелов, който лично се е опарил от предложението. За това той разказа в „Часът на Милен Цветков“. 
„Видях във фейсбук, че обявяват кастинг за хора над 30 години и се зарадвах. Обадиха ми се след месец и ми казаха, че изборът бил труден, но от цяла България аз съм одобрен, защото едва ли не съм най-красивият. Трябваше да платя едни пари. Пратиха ми документи с наложен платеж с куриерска фирма срещу 50 лева. Когато видях какво са ми пратили, се сетих, че е измама. Тогава първо звъннах на една жена, прехвърли ме към други хора.“, разказа Ангелов. 

Всъщност, за да се осъществи уж реализацията на мечтаното участие в реклама, трябвало да се премине през няколко стъпки, всяка от тях срещу определена сума. „Втората струвала 30 лева, имаше и трета – с още 30 лева. Така те гарантирали, че всеки месец ще имаш по 3 участие, а се оказа, че може и за цяла година да нямаш толкова“, добави Ангелов.  Млада жена изгоряла с 20 лева, а друга – с 90. „Направих си необходимия профил, а нямам достъп до него.  Поискала фактура за заплатената сума, но обратно обаждане не получила. На следващия ден й звъннали от агенцията с обиди и грубо отношение. Опитът на Марио Ангелов му показало, че има нещо нередно. „Пролича си, когато пишеш нещо лошо за тях във фейсбук и веднага го трият.  Хората, ако видят, че някой им иска пари, да ги проверят внимателно. Разбрах ги във фейсбук страницата, когато намерих и други хора като нас и започнах да си комуникирам с тях“, добави той. Във фейсбук се пишат кастинг.

Такава измама се шири в интернет пространството от  много време. БЛИЦ не веднъж разкрива случаи на пострадали девойки.