Страхотна трагедия. Това, което хората искат, е този кошмар да приключи и да се върнат в домовете си, ако има къде да се върнат. Това заяви в ефира на bTV омбудсманът Мая Манолова по повод ужаса в Хитрино, след дерайлирането на влак и последвалата експлозия.
Това, което прави най-голямо впечатление е не това, което правят хората и фирмите от страната, но и от хората – пострадалите.
В кризисния център в Шумен, една жена от около 90 г., за която никой не се е грижил от много години, беше изкъпана и обгрижена от жените, които работят там”, изтъкна тя.


Що се отнася до нуждите на хората в момента, тя посочи, че става въпрос май вече за нужда от храна и от пари, не толкова от дрехи. Те не са най-належащи.
Разказаха за едно младо семейство, което пътувало до София, купило храна вода, спряло при кризисния център и изсипало всичко там, без дори да си кажат имената.

„Аз и моя екип обещахме, че в момента, в който отпадне ограничението, да отидем и да консултираме всяко едно семейство, всеки един човек и да дишаме във врата на институциите, за да не живеят хората с години във фургони”, посочи Манолова.

Занесох ваучер, които не бяха потърсени от кампанията за Великден, това значи по 100 лв на хората, които са настанени в кризисния щаб в Шумен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!