Изритана от собственото си жилище бургазлийка превърнала живота на цял блок в ад. От два месеца тя буквално се е настанила около 17 блок в жк "Зорница" и отказва да напусне района, съобщава "Флагман".


Това алармираха живущи в жилищната сграда. Става въпрос за 32-годишна жена, която от известно време водела скитнически живот. 

"Кошмарно е. Събират се с други клошари край блока, пият, може би и се дрогират. Вдигат аларма. Рови по казаните, носи боклуци, а миризмата край сградата вече е непоносима. Молим компетентните институции да вземат мерки, вече е нетърпимо", разказва бургазлийка, която живее в блок 17. 

Откакто жената се нанесла там, живущите по всякакъв начин се опитвали да я накарат да си тръгне, но без резултат. Дори са се обадили на тел. 112, откъдето изпратили полиция на място. Пред служителите на реда жената е обещала, че ще си тръгне. След два дни обаче отново се върнала. 

"Пробвахме по всякакви начини, но никакъв резултат. Казала на съседи, че именно тук се чувства в безопасност, тъй като познавала много от тях и знаела, че нищо няма да й направят", разказва още бургазлийката. 

Допреди няколко месеца клошарката си е имала жилище в друг блок в района. По информация на запознати тя го е прехвърлила на мъж, който я изритал оттам. 

"Тя и преди си е била разхайтена. По някакъв начин са я излъгали и са й взели жилището.

Ясно е, че няма къде да ходи, но нека институциите да намерят решение на проблема. Тя не е агресивна, но не е приятно да се събират всякакви пияници около блока, които не познаваме. Освен че е опасно, съществува и сериозен риск да носят всякакви зарази", пише тя.

От два месеца районът на 17 блок е жилището на 32-годишната жена. Всеки ден си избирала различен ъгъл край блока