Малка принцеса от Русе се нуждае от помощта ни. Нарин се ражда с увреждания, поставена й е сериозна диагноза, като й предстоят операции. Вече е на 2 годинки, а добрата новина е, че в Турция дават надежди. За лечението са необходими около 75 хиляди евро, които семейството се опитва да събере в най-скоро време.

"Лечението ще бъде много дълго, изпълнено с много курсове на рехабилитации и съпътстващи операции. Средствата необходими за лечението са непосилни за нас и се надяваме с помощта на знайни и незнайни приятели с добри сърца, да съберем необходимата сума", каза майката на малката - Сюлбие. 

Целият разказ: 

"Здравейте, приятели! Искам да ви разкажа историята на нашата малка борбена принцеса, която има нужда от вашата помощ! Терминът ми беше за 6 август 2016 г., но тя пожела да се появи по-рано. 22 дни бях на системи и куп лекарства, за задържане на плода. И така на 31 май 2016 г. принцесата ни се появи на бял свят.

Щастието ми беше за кратко, само за няколко секунди успях да видя снежнобялото личице, не ми дадоха да я гушна, да усетя топлината ѝ.

Още с раждането си тя получи кръвоизлив на мозъка първа степен, 24 часа беше на апаратно дишане, две седмици след това прекара тежка бактериална инфекция в кувиоз, но нещата не спират до тук. Ден преди изписването ѝ ни казаха, че е задължително всеки месец да й се прави трансфонтанелна ехография, заради кръвоизлива.

При първото посещение ни съобщиха, че мозъчните стомахчета, наречени вентрикули, са започнали да се разширяват. За наше щастие разширението спря, но не се съмнявахме, че това ще е пречка за развитието ѝ.

Когато стана на годинка, посетихме невролог, приеха ни в болница, направиха ѝ куп изследвания: ЕЕГ, томография и поставиха диагнозата- Детска церебрална парализа. От тази година Нарин е вече с очила, пие лекарства за епилепсия и гърчове.

Въпреки сериозната диагноза, от центъра за деца с увреждания RIBEM в Турция дават надежда, че Нарин ще проходи, ще може да говори, да порасне.
Лечението ще бъде много дълго, изпълнено с много курсове на рехабилитации и съпътстващи операции.

Средствата необходими за лечението на Нарин са непосилни за нас и се надяваме с помощта на знайни и незнайни приятели с добри сърца, да съберем необходимата сума.

Винаги съм казвала надеждата умира последна, моята надежда ще умре заедно с мен.

Аз вярвам, че детето ми, с ваша помощ, ще успее да проходи, да говори, да има детство и бъдеще!".