Днес и утре, при благоприятни метеорологични условия, в Любимец ще се извърши третиране с топъл аерозол на короните на дърветата, срещу вредителите – листна гъсеница и листна въшка. Пръскането ще се извършва от 22.00 до 03.00 ч. през нощта, съобщава Haskovo.Live.

Среднощната дезакаризация и дезинсекция се налага, защото в тези часове вредителите не са в летателен режим и са при своите ларви, обясниха от община Любимец. Обработването на дърветата по улиците ще се извършва по предварително определен график.

Общинска администрация- Любимец уверява, че пръскането против акари, гъсеници и други насекоми с професионални машини и препарати ще е съпроводено с повишен и неспецифичен шум и миризма през тази част от денонощието, като използваните препарати Не са опасни за човешкото здраве.

Продължителността на пръскане на дървесните видове по улиците на града изисква определено технологично време, поради което съжаляваме за причинените неудобства и се надяваме на разбиране от Ваша страна, пише още в съобщението на пресцентъра на кмета Анастас Анастасов.