Семейство от Бургас оцеля след стрелба с ловна пушка. Драмата се разиграла в първите минути на Нова година. Като по чудо Диана Станчева, която държала в ръце едногодишната си дъщеря, почувствала, че трябва веднага да се прибере в стаята. Това ги спасило. 

„Бяхме с мъжа ми и с едногодишното ни дете точно в 24 часа на терасата. Някакво усещане обаче имах и това ни накара да се приберем веднага. Явно е било за добро, защото секунди след това чухме ужасен трясък. На терасата всичко беше в стъкла. Видяхме продупчения таван и позвънихме веднага на тел. 112“, каза пред Нова телевизия Диана Станчева.

„Полицаите пристигнаха веднага и намериха на другия ъгъл на терасата куршум. Казаха ни, че е от ловно оръжие. Той е 12-ти калибър. Оставиха ни го и на другия ден подадохме жалба“, добави тя. 

„Образувана е преписка, като към момента е назначена експертиза за установяване на калибъра на оръжието, с което е извършено прострелването по терасата. Установена е и самоличността на всички ловци, които живеят в близост. Ще бъдат иззети техните огнестрелни оръжия, за да се установи с кое от тях е стреляно“, каза пък говорителят на ОД на МВР Бургас Цветелина Рандева.


След фаталното хоро в Ловеч: Гръмнаха в тила пешеходка в Шумен

Припомняме, че това е пореден инцидент със стрелба в новогодишната нощ. Както БЛИЦ писа жена бе простреляна в Ловеч, докато участва в новогодишното хоро, а