Алкохоликът Таньо Танев е убил 50-годишната си приятелка Мариела Иванова за пари. По време на зверството е имало и трети човек, който е разпитан като свидетел. Това стана ясно в съдебната зала в Пловдив, където се гледа мярката за неотклонение на 38-годишния мъж, син на известен лекар в Града под тепетата.
БЛИЦ припомня, че Танев е обвинен за това, че е убил другарката си по чашка Мариела. 50-годишната жена е издъхнала от удари по главата и цялото тяло. Учудващо адвокатът на обвиняемия Красимир Елдъров поиска съдът да потвърди искането на прокуратурата – Таньо да остане в ареста. Според защитника е по-добре клиентът му да бъде зад решетките, отколкото да се върне в дома си, където съседите са настроени срещу него.

Припомняме, че заради непрестанните му пиянски оргии жителите на блока са правили няколко пъти подписка за изселването му. Таньо е осъждан седем пъти, последния път за хулиганство. Сега го заплашват от 10 до 20 години затвор.

Според адвоката му, мъжът е в стрес и убийството не е извършено умишлено. На 15 август миналата година Таньо е бил наръган в сънната артерия и само бързата операция го е спасила. Оттогава той бил в шок. Мъжът не можеше да говори адекватно и единственото, което каза, е, че е съгласен с адвоката си.

Правят му се психологични експертизи, за да бъде лекуван от алкохолизъм.

Адвокат Елдъров настоява, че убийството е неумишлено и изтъкна, че Танев е признал вината си, извикал е Бърза помощ и се е опитал да спаси тази, която е убил. Двамата са се скарали, защото Мариела му е поискала пари.
Съдът остави Таньо Танев в ареста.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ