Голяма лична драма се крие във фаталното решение на бургазлийката, която вчера се хвърли в морето, а три смели момчета успяха да я спасят, пише „Телеграф“.

Както БЛИЦ писа, докато правили сутрешен крос в морската градина, Стефан Петров – Машината, Бисер Русимов и Иво Иванов видели жената да виси от перилата на моста. Тримата веднага хукнали натам, а когато стигнали, самоубийцата вече била във водите на морето и се давила. Стефан Машината скочил пръв, за да я извади. Веднага след него се хвърлили и приятелите му. През това време случайни минувачи, станали свидетели на ситуацията, извадили телефоните си и потърсили помощ на 112.
 


Бисер Русимов

Само за секунди пристигнал полицейски автопатрул. Младите мъже успели да извадят жената на сушата и да ѝ окажат първа помощ, спасявайки живота ѝ.

В бургаските фейсбук групи бяха качени снимки, но след това премахнати. От коментарите на потребителите на социалната мрежа стана ясно, че жената е на 43 години и неотдавна се разделила с любовника си, който тръгнал с по-млада. От мъка тя решила да сложи край на земния си път.
 


Стефан Петров

Намерението ѝ обаче било пресечено от групата на Машината. Самият той разказа във Фейсбук как се е случило всичко. „Видяхме, че във водата има момиче, а на моста имаше няколко човека, които казаха, че скочила сама да се самоубива. Веднага се съблякох и скочих. Доплувах до нея и я хванах, но изведнъж се схванах и не можех да я дръпна, а и не съм добър плувец.

През това време Иво и Бисер дойдоха до мен и Иво започна да тегли момичето, а Бисер ми помогна да се възстановя и двамата доплувахме до плочата“, споделя Машината.
 


Иво Иванов

От думите му става ясно, че приятелят му Иво, след като е изтеглил жената, й е оказал първа помощ. „Важното е, че спасихме човешки живот и всичко приключи без фатални инциденти“, допълва той.

Благородната им постъпка взриви социалните мрежи и предизвика буря от одобрителни коментари и много лайкове. „Гордеем се с Бургас и тези млади достойни българи!“, написа потребител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!