Брезник е интересен град, в който се преплитат съдбите и историите на много хора – едни за добро, други за лошо. Такъв е и примерът със следващата история, която Христо сподели.

По-рано вчера, при пазаруване на месни продукти от магазина за месо на улица „Андрей Михайлов“ в Брезник, Христо изпуснал банкнота от 50 лева пред търговския обект. Забързан в ежедневните задачи и изчакващ реда си, той не усетил, че 50-толевката изпаднала от портфейла му и помислил, че я забравил в дома си сутринта, пише Zapadno.com.

Няколко минути след напускането му от магазина, Христо бил потърсен от едната продавачка в магазина за месо, с която се познавал. Тя му казала, че са намерени пари и ако може да се върне до месарницата. Той така и направил. В магазина за месо разбрал, че мургав мъж с брада вдигнал паднали 50 лева пред входа на магазина и потърсил притежателя им. Първоначално попитал младо момиче, което със свои приятелки седнали на пейката пред търговския обект. Момичето бръкнало в задния си джоб и казало, че нейните пари, които също били 50 лева са си в нея. Тогава тя се сетила, че парите са на забързаното момче, тръгнало си преди минути от магазина. Така мургавият мъж предал парите на момичето, а то от своя страна ги оставило на продавачките, които пък достигнали до притежателя на банкнотата.

Клиентът, който се върнал за изгубените си пари, потърсил мъжът, за да го почерпи за доброто дело. Момичето, което все още било с приятелки пред магазина казало, че човекът не е от Брезник, но посочило посоката, в която тръгнал преди минути. Христо тръгнал да търси мъжът покрай главната улица в града, накъдето бил тръгнал мургавият мъж, но не го открил. Бил изчезнал, както се и появил в подходящия момент, за да извърши доброто дело.

Въвлечените в случката хора с усмивка се радвали, но и учудвали на доброто, което човекът направил, тъй като в наши дни това е рядкост. 

Чрез тази статия Христо се надява публикацията да достигне до мъжът, върнал парите, защото в нея се съдържа не само историята, но и огромната благодарност към човека.