Тази вечер спасителите от Карлово и Калофер прекратиха издирвателната акция в Калоферския Балкан. Дежурният от Планинска спасителна служба - София съобщи за БЛИЦ, че освен тях в акцията са били включени трима души от Национален парк "Централен Балкан".

Мъжете се прибират измръзнали, газели са в над метър сняг. В Балкана в момента има ураганен вятър и мъгла. Утре акцията ще бъде подновена. Невъзможно е излитането на хеликоптер, тъй като времето не го позволява. Ситуацията в Балкана е много тревожна с ужасно време. 

Както първо БЛИЦ съобщи, на 4 февруари 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора предприели изкачване на връх Ботев. 

Успели да стигнат до хижата, разговаряли и с хижаря, изглеждали добре. 

Вчера тръгнали да се спускат обратно заедно с още двама души, но тъй като бащата и синът се движели по-бавно, изостанали. 

За последно били видени вчера около 11 часа и оттогава няма връзка с тях. Сигналът е подаден днес от разтревожената майка на детето Ваня Гичева, която е казала, че бащата на детето и синът й били изключително неподходящо облечени и екипирани. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!