Уникално видео, което показва нагледно как свалят огромните ледени висулки във Велико Търново, взриви интернет. Кадрите са качени преди ден в една от местните групи във Фейсбук и за отрицателно време успяха да предизвикат много смях и бурна дискусия.
На клипчето се вижда вишка, която е извикана по сигнал на гражданин, за да премахне дебела ледена висулка, проточила се по фасадата на една от сградите в старата столица. Типично по български, един управлява машината, а няколко души дават напътствия и акъл. Разбира се, задължително присъства и „оператор”, който документира събитието.

След куп препоръки от рода на: малко нагоре, надясно, внимавай с кабелите и давай смело, вишката нацелва заветната цел и опасността се стоварва със силен трясък на тротоара. За жалост обаче, никой не е предвидил последствията от падането, а именно –витрина на един от търговските обекти, която леденият стълб разбива, след като се озовава на земята.

„Дано вътре да не е имало някой да гледа”, казва един от събралите се зяпачи.

„Някой с много акъл е измислил този план за действие”, „Да кандидатстват в книгата на Гинес за "Уникално" изпълнение!!!” и „Прост, по-прост, най-прост! Уникална простотия! Кой да се сети за витрината!”, са само част от коментарите, които започнаха да валят под видеото. 

Жената, чиято витрина е пострадала от работата на майсторите с вишката, пък отбелязва, че сега ще трябва да плаща трицифрена сума и за услугата. Тя добавя, че е от няколко дни се разправя с представители на пожарната и общината, но никой не й обръща внимание, защото сградата била частна и това бил проблем на собствениците.