Змия стресна бургазлии в центъра на града, завито на тротоара на ул. „Александър Стамболийски“ до Военния дом, известен като ДНА. Влечугото стреснало минувачите в района, който е изключително оживен.
То било забелязано в понеделник следобед точно пред входа на една от жилищните сгради. „Изобщо не очаквахме на плочките, пред блока, където няма храсти и треви и всичко е чисто, да бъдем изненадани от змия.
От тук минават и деца, истинско чудо е как някой не е настъпил. Явно и в градовете трябва да бъдем внимателни“, казаха бургазлии, живеещи в района пред БургасИНФО, които ни изпратиха и кадъра.

Тази година са чести случаите на змии, забелязвани в центъра на големите градове. Само преди седмици змия ухапа дете в центъра на Пловдив, а „Гражданска защита“ улови голям смок край детска градина там. През лятото опасността от неприятен инцидент с ухапване от змия е сериозна. У нас има 16 вида змии, които се срещат и в градски среди. Два от тях обаче са отровни и опасни за човека. Най-важното правило е, когато бъдем ухапани от змия, да не изпадаме в паника и да можем да опишем на лекарите как изглежда влечугото.

Това ще ориентира лекарите дали змията е отровна. Ако тя е усойница, мястото на ухапването се подува. Не се препоръчва на всяка цена да се бие противозмийски серум. Това става само по преценка на лекаря.