За много неприятна ситуация алармира във фейсбук варненецът Живомир Арнаудов. Той твърди, че кучето му е било нападнато и нахапано от питбул, чийто собственик го държи пуснат. Инцидентът е станал тази сутрин близо до Зоокъта във Варна.

Ето какво е написал Арнаудов във фейсбук: 

"За Варна СПЕШНО моля споделете: издирва се тъмноок мъж с тъмна коса и брада, среден ръст на възраст между 35 и 45 години разхождащ два питбула.

Питбулите са едри. Единия е тъмнокафяв, а другия (агресивния) светлокафяв с тъмно около очите (мъжки със сигурност). Тази сутрин (23 март 2019) в морската градина във Варна, собственикът им ги е държал пуснати на полянка до зоологическата градина (под морско училище) и без никаква провокация, въпросният агресивен питбул е нападнал кучето ми (Рафи) като му е разкъсал задния крак и част от корема.

За щастие лекарите успяха да го стабилизират и в момента е по-добре. Въпросният питбул, който е нападнал нашето куче е неконтролируемо от стопанина си по никакъв начин и освен моето куче, той е наранил и ръката на баща ми докато се е опитвал да го откъсне от Рафи.

Моля споделяйте, за да може самоличността на въпросния човек да се установи по-бързо и да се предотвратят бъдещи такива инциденти. Ако някой има повече информация за него, моля да ми пише на лично съобщение тук във фейсбук или ако ме познава да звънне директно на мобилния ми телефон. Семейството ми и аз благодарим предварително!!!"