Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на РИОСВ - Шумен разпоредиха незабавна проверка по сигнал за  изхвърлени строителни отпадъци от общински камион в землището на с. Маломир, община Върбица. Това съобщиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Сигналът е подаден в регионалната екоинспекция в късния следобед от служител на Държавното горско стопанство в гр. Върбица.

На място бяха изпратени експерти от РИОСВ, които установиха, че  на терена има нерегламентирано изхвърлени не само строителни отпадъци, а и големи количества битови отпадъци.  

Работата по случая продължава, като в момента на мястото са експертите на РИОСВ, както и органите на реда и други отговорни институции.

Министър Димитров коментира, че това е поредният установен случай на заобикаляне на закона, като отпадъци се изхвърлят на нерегламентирани места. Той е категоричен, че органите на МОСВ и неговите регионални структури ще бъдат безкомпромисни  при установяване на подобни деяния, увреждащи околната среда и застрашаващи здравето на българските граждани. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!