На 30 май президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния абитуриентски бал на младежите, отгледани в институции, който е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта", съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава Румен Радев отправя благодарност към дарителите, които през годините разпознават президентската инициатива като своя социална кауза. "Вие дарявате на тези млади хора вълнуващо преживяване, което бележи младостта им с надежда и мечти. Вашата щедрост осигурява на бъдещите студенти финансовата опора, която иначе дава семейството" - с тези думи президентът се обръща към всеки, който има желание и възможност да подпомогне финансовоблаготворителната инициатива.

С дарените средства администрацията на президента покрива разходите по организацията на празничната вечер, а останалата част се разпределя като еднократна стипендия между абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и отличните ученици в 12 клас през учебната 2019/2020 година.

Над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги, очакват с нетърпение своята бална вечер. Съпругата на президента Десислава Радева е договорила с проф. Любомир Стойков от Академията за мода и с Елена Кристиано от "Кристиан оф Рома", 34-ма младежи да получат като подарък своите бални рокли и абитуриентски костюми, се посочва в съобщението.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата "Подкрепи една мечта", могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента.