Румен Спецов нито потвърди, нито отрече, че ще се върне като директор на Националната агенция за приходите. Спецов призова първо да мине заседанието на Министерски съвет, предаде bTV.

Бившият шеф на НАП Румен Спецов е получил покана отново да оглави Приходната агенция. Това е потвърди той пред Нова ТВ, с уточнението, че е готов да поеме поста.

Спецов бе начело на НАП от май 2021 г. до август 2022 г. По време на неговото управление НАП събра рекордните 28,2 млрд. лв., което беше с близо 1 млрд. лв. над заложеното.

Още тогава започна повишението на цените у нас и НАП предприе масирани проверки на търговци, за да предотврати спекула и да събере данъците от завишените приходи.

Румен Спецов е експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и "Защита на националната сигурност" в Академията на МВР.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук