Софийската градска прокуратура е протестирала незабавно срещу решението, с което долната инстанция е постановила предсрочно освобождаване на Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 
Тя изрази надежда апелативните магистрати да не допуснат предсрочното им освобождаване. Окончателно решение трябва да вземе Софийският апелативен съд. Прави впечатление, че заседанието още не е насрочено.

"Тези четирима души, които са в затвора, според прокуратурата трябва да изтърпят присъдата си до последния ден", каза още тя.
 
Припомняме, три години след окончателните присъди Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца от бандата на "Наглите" излизат на свобода. Това се случва, след като администрацията на затвора предложи те да бъдат условно освободени предсрочно,  а съдът впоследствие одобри това. Любопитното е, че Йожи не е изтърпял дори половината от наложеното му наказание от 18 години затвор. На практика той е прекарал само 7 години зад решетките. Гребеца е с 10-годишна присъда като помагач на бандата.