Кметът на Луково Румен Колев разкри пред екип на БЛИЦ с какво се е занимавал Росен Ангелов през последните 10 години и как полицията го е осъдила за блудство.
- Виждали ли сте Росен Ангелов преди и знаете ли с какво се е занимавал?

- Преди 10-15 години съм го виждал. Полицията дойде да го търси заради секс с малолетни. Когато помолих един мой съсед за информация, той ми каза, че Росен кара такси и вечерно време се връща да преспива тук в селото. Тогава заведох полицаите в тази местност, за да видят къде се прибира. Те са му направили клопка и са го хванали. Доколкото знам, са го хванали с някакво голо малолетно момиче вътре във вилата, която била по-примитивна.

- Тогава са го осъдили на затвор, така ли?

- Тогава го осъдиха за блудство в съда в Своге. Той е обжалвал в София, но присъдата е била потвърдена. Той обаче е духнал и избягал от правосъдието. Пуснали са го под издирване, ама в някой компютър и до там. Някой не си е свършил работата и затова се стигна до там, защото аз си мислех, че е в затвора, не знаех, че е избягал и е издирван. Ама щом полицията в Своге не знаеше, че се издирва и те също мислеха, че е в затвора...
 - През тези години, когато е бил издирван, някой виждал ли го е?

- Ами да, аз дори чувам, че са го виждали с маршрутка и с влак да пътува, но кой може да го заподозре, при положение, че се движат най-различни хора. Дори главният секретар бил казал, че съм му бил ятак и съм го прикривал, защото съм говорил с него. Ама какво значи това?! Мога ли да знам те вътре във вилата какво ще предприемат. Аз може и с него, така както с вас, да съм разговарял, но нямам спомен.Разговарям с много хора по най-различни въпроси.

- Вилата, в която е водел момичетата и е пребивавал, същата вила ли е, в която се е самоубил?

- Не, тиражира се, че ги е водел във вилата, в която се е самоубил, но това не е така. Водел ги е в друга вила.  

- А кой е собственикът на двете вили -  тази, в която се е самоубил и тази, в която е живеел?

- Нямам идея, те и двете са незаконни. То тук 90 на сто от вилите са такива. В района има поне 500-600 изоставени вили, хората не са идвали с години. Повечето са разбити и обърнати, преди години все пак тук имаше бум на кражбите.  

Цвети ДАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРАТА ЧАСТ НА ИНТЕРВЮТО, В КОЯТО КМЕТЪТ НА ЛУКОВО ЩЕ РАЗКРИЕ ЗА ЗЛОВЕЩИЯ МОМЕНТ, КОГАТО С ОЧИТЕ СИ Е ВИДЯЛ ТРУПА НА САМОУБИЛИЯ СЕ РОСЕН АНГЕЛОВ.