Кметът на Луково Румен Колев разкри в интервю пред БЛИЦ какво са заварили полицаите във вилата, която шесторният убиец Росен Ангелов е обитавал, както и в тази, в която е бил открит самоубил се. Той добави още, че с очите си е видял трупа му.

- Вие търсехте ли Росен, когато го пуснаха под издирване след убийството?


- През тези четири дни бях намерил 4-5 момчета от ловната ни дружинка, та ги водихме на сектори, защото те не знаят района. Започнахме от най-крайните вили и стари къщи, проверяваха навсякъде, само тези, които са отворени. Все пак имаше някои, които бяха напълно залостени.

- Страхуваха ли се много хората в района през тези 4 дни?

- За нас беше много важно да го хванем. След като е такъв опасен и го издирват, можеше да иде в някоя крайна къща и да  поиска храна. Всеки ще му даде храна, разбира се, обаче той, за да не го издадат, ще вземе пък да ги убие. Това беше много страшно и заради това толкова сили хвърлиха да го открият. Най-добрият изход наистина беше да се самоубие. Хубавото е, че го открихме, защото той можеше да се самоубие и да не го открият. Тогава всичко живо щеше да живее в страх.

- Какво са заварили полицаите във вилата, която е обитавал, и в тази, в която се е самоубил?

- Къщата я откриха в 13:30 ч. Той нашият си е бил на компютъра, вътре лаптопът бил включен. Било затоплено, имало включен радиатор. Залепил найлон на прозорците и го напръскал със спрей отвън, за да не предположи никой, че вътре има човек. Иначе вилата, в която го намериха самоубил се, е малко по-надолу. Беше си сложил вътре одеало.

- Вие видяхте ли с очите си трупа му?

- Да. Аз го видях. Беше легнал на един креват и се беше завил. Както си е лежал, се е самоубил. Ръката му държеше заглушителя и му беше посиняло окото.

- Как ще коментирате масовите съмнения у хората и това, че цялата ситуация им се вижда твърде странна?

- В това, което се разви в село Луково, няма нищо странно, и е така, както го описват. За тук съм бил свидетел. Всеки го тълкува различно, когато чете информациите. Виждате, че народът няма доверие на почти никоя институция. Сега остава съмнение, че той не е убиецът. Аз видях този, който издирват по снимка. Той е самоубилият се. Дали той е извършителят на убийството не мога да знам и аз.

(Вижте в първата част на нашето интервю какво споделя Румен Колев за живота на убиеца през последното десетилетие и за блудствата му с малолетни момичета).

Цвети ДАНОВА, БЛИЦ