В последно време България е разтърсвана от всевъзможни скандали – в политиката, в икономиката, в обществото и т.н. но тази седмица страната ни бе потресена от безумно зверство.

Не, не става въпрос за грозните сцени, разиграли се в четвъртък вечерта в центъра на София, а станалото в Перник. БЛИЦ припомня, че се появи брутално видео, което показва как две ученички тормозят 16-годишния Илиян, който е със специални образователни потребности (СОП).

Заради безумната агресия кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с тормозеното момче, което малко по-късно проговори за ужаса, който е изживял.

Обществото настръхна заради проявата на двете ученички и именно заради това от БЛИЦ решихме да попитаме читатели си: „Какво мислите за момичетата, които тормозиха момче със специални потребности в Перник?“.

Оказа се, че мнозинството иска тежки последици да застигнат малките разбойнички. 

Трябва задължително да бъдат изключени от училище“ – на това мнение са 31.39% от читателите на БЛИЦ.

Според други 25.21% детска педагогическа стая да се заеме спешно с двете момичета, тормозили Илиян.

Агресията между деца у нас започва плашещо да се увеличава“ – това притеснение тормози 22.91% от читателите на БЛИЦ, а други 16.48% казват, че това е проблем на родителите, така са ги възпитали.

Разбира се винаги има зевзеци, които дори и в ужасяващите събития намират и по-странни мотиви за случилото се. Доказателство за това са 3.15% от анкетираните, които казват, че в Перник такива неща се считат за нормални.

Бруталната гавра не успя да трогне едва 0.85% от читателите на БЛИЦ, които споделят, че нямат мнение.

Гласувайте ТУК и в новата анкета на БЛИЦ, където питаме: „Очаквахте ли драмите с избирането на шеф на Столичния общински съвет (СОС)?“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук