Темата за водната криза в Перник потече в сайтовете на олигарсите в необичаен ракурс - дори и там, където няма никаква логика да споменават без никакъв повод името на депутата и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски, обслужващите олигарсите "медии" спазват традицията със завидна упоритост.

Защото поръчката, спусната им от техните издатели, е да пришиват постоянно Пеевски към всяка значима за обществото тема, пише "Монитор".

Офанзивата тръгна още в навечерието на Коледа, когато доносникът от бившите комунистически служби Огнян Стефанов - известен с агентурното си име Академик, прокара поредната измислица срещу депутата със заглавие „Адвокат:

Водата на Перник е отклонявана умишлено към Стомана - Перник, а после към ВЕЦ-а на ДПС- Пеевски“. Още в самото заглавие на материала има толкова много лъжи, че те практически са повече от броя на думите в него.

Подобна верига за създаване на фалшиви новини без източник и доказателства в тях не е новост за Фабриката за фалшиви новини на олигарсите.

От години те намират анонимни автори, които да разпръскат лъжите им в социалните мрежи, а след това медиите, издавани от тях ги препечатват от там като се позовават на „запознати“ или на „медийни публикации“. И така колелото на лъжата се завърта с едничката цел Пеевски да бъде очернен максимално.

Друг е въпросът, че елементарна проверка в държавните регистри би показала, че депутатът няма ВЕЦ, а всички фирми с негово участие са ясно декларирани и собствеността им е публична.

Но подобни факти не са от значение за олигарсите, които плащат машината с клевети срещу депутата да се върти всеки ден.

Пак с атака срещу Пеевски се отчете псевдожурналитът Самуил Петканов - скучен и с беден речников запас, но за сметка на това пък активен. В нещото, наречено сайт „НеНовините“ той публикува хумористичен текст, в който преповтаря тази теза, но с уточнението, че това е измислица.

Статията, лишена от всякакъв хумор, обаче удобно се появи и в друго, претендиращо да е медия издание на подсъдимия Иво Прокопиев - „Дневник“, а от там се разля като пълноводна река в социалните мрежи.

Без уточнението обаче, че това е класическа фалшива новина.

Мустакатият аферист Цветан Василев, който от години се укрива от българското правосъдие зад граница, плаща солидни суми от откраднатите от вложителите в трезора милиарди на любимия си „пресцентър“.

В отплата „Фрогнюз“ неуморно се трудят като организират клеветнически кампании срещу враг №1 на задкулисните кръгове у нас – депутатът от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Целта е проста – Пеевски трябва да бъде изкаран в общественото пространство като най-черния човек у нас, за да бъде заглушен гласът на изданията му „Монитор“ и „Телеграф“, които вече десетилетие вадят наяве аферите на родните бизнесмени като Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, отгледани под крилото на ДС и теменужено-синия им ментор Иван Костов.

Освен това оклеветяването на Пеевски цели и да дискредитира законодателните му инициативи, с които се пресичат всякакви опити за далавери на гърба на гражданите и държавата.

А служителите на подсъдимите олигарси не пестят време, средства и не изпитват никакви угризения в това да продуцират ежедневно фалшиви новини срещу Пеевски.