Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви въвеждането на нова дигитална услуга, свързана с винетния стикер за паркиране в София. Той публикува и видео как се използва тя. Ето какво написа Георгиев в личния си фейсбук профил:

Днес заедно с ръководството на Център за градска мобилност и B-Trust представихме новата дигитална услуга за изцяло онлайн заявяване, плащане и получаване на винетен стикер за паркиране. С нея спестяваме ценно време на 35 000 граждани, живеещи в зоните за платено паркиране, на които няма да им се налага да прекарват часове веднъж годишно в ходене до офиси на ЦГМ, представяне на документи и проверка на самоличността им.

Спестяваме и разпечатването на над 180 000 листа с документи - средно по 5 на всеки от тях, които досега трябваше да представят всяка година наново документите на хартия.

След въвеждането на новите услуги процедурата става изключително бърза и удобна, като по този начин се спестява ценно време на работещите хора в забързаното им ежедневие.

Регистрацията се извършва изцяло електронно през всяко мобилно устройство от дома, офиса и от всяка точка на света. Чрез въведените услуги за отдалечена идентификация и електронно подписване от B-Trust Mobile, предоставени от БОРИКА, гражданите могат да подават заявления и да получат стикер изцяло по електронен път като сканиран личните си документи и се идентифицират.

Ето видео как става всичко това:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук