НПО-то на проваления правосъден министър Христо Иванов - Български институт за правни инициативи (БИПИ) се намърда в гражданския съвет, който ще помага за мониторинга на страната ни, след приключването на европейския механизъм за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи, пише "Монитор". 

Днес от 10:00 ч. в Министерството на правосъдието беше изтеглен жребий между неправителствени организации с опит в съдебната реформа и организациите на работодателите, подали формуляри за членство в Гражданския съвет към Съвета за координация и сътрудничество.Самият Пинокио от години действа срещу това евромониторинга над страната да се запази като инструмент за натиск върху властта в полза на олигархичните интереси, които обслужва. Иванов е продукт на двамата подсъдими босове Цветан Василев и Иво Прокопиев и бащцата им Иван Костов и след като се провали като правосъден министър, му бе създаден политически проект, който да оглави и през който да работи срещу държавата му. Партията му "Да(й), България" обаче събра доста под 4% на единствените парламентарни избори, на които се яви.

В същото време НПО-то БИПИ, което той документно прехвърли, когато стана правосъден министър е едно от основните крила за защита на грантаджиите в Темида - сред които са и скандално обвързания с олигархията шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов и шефа на другата грантаджийска издънка в съдебната власт Съюза на съдиите в България - Калин Калпкачиев.