Попълнете търсена ключова дума или фраза

Скръбна вест: Почина проф. Георги Бойчев

https://blitz.bg/obshtestvo/skrbna-vest-pochina-prof-georgi-boychev_news786593.html Blitz.bg

Той е дългогодишен преподавател в Юридическия факултет на СУ

София, България 10 Дек. 2020, 16:35 3188 прочита 0 коментара

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава за кончината на проф. Георги Иванов Бойчев /1936-2020 г./, който е дългогодишен преподавател в Юридическия факултет на СУ. Това съобщиха от висшето училище.

Георги Бойчев изминава последователно целия академичен път от асистент до професор по теория на държавата и правото в Юридическия факултет на Софийския университет.


През периода 1979-1983 г. е декан на факултета, а през 1994-2002 г. е ръководител на катедрата по Теория и история на държавата и правото. Председател е на Българската асоциация по философия на правото и социалната философия.

Автор е на редица трудове за санкцията, правонарушението, юридическата отговорност и по други теми.

"Проф. Георги Бойчев не прекъсна връзката с Юридическия факултет, почти до сетните си дни участваше в научни конференции, четеше лекции по философия на правото и наскоро издаде такъв учебен курс.

Написа методология на юриспруденцията през призмата на правния институционализъм. Неговата кончина оставя празнота в академичната общност, а животът му - незаличими спомени.

Поклон пред паметта на учителя, колегата и приятеля Георги Бойчев!", заявяват от академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам