Огромно 10-метрово дърво се стовари изненадващо върху няколко автомобила в курортен комплекс Слънчев бряг. Това съобщава свидетели на ужасната случка, цитирани от Флагман.бг.

На пръв поглед здравото дърво всъщност се оказало прогнило отвътре и в един момент стволът му, който се е крепял само на част от кората, просто нe e издържал тежестта. С ужасяващ звук и по средата на активния летен сезон дървото се сгромолясало върху нова Шкода, както и паркирали до нея коли.

„Всичко стана много бързо, докато разберем какво се случва, дървото вече беше паднало. Чу се звук от пропукване, а след това ужасяващ трясък, последван от автомобилна аларма“, споделят очевидци.

Те са категорични, че инцидентът се е разминал без пострадали хора по чиста случайност, защото алеята пред „Амфибия Бийч“, където точно се е стоварило дървото, е изключително оживена ежедневно.

Според мнозина в Слънчев бряг има стотици дървета, които са потенциални убийци. Те изглеждат привидно здравите, но всъщност често се оказват прогнили и опасни.

И въпреки, че разгарът на лятото не е най-удобното време за осъществяване на проверки, може би такава все пак ще се окаже наложителна, коментират местни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!