Да очакваме ли още протестни шествия като тези от днес, които се проведоха в по-голямата част на страната. Собствениците на заведения и техните сложители днес клопнаха кепенците и вдигнаха бунт в 28 града на България.

Отдавна е спряла комуникацията между правителството и представителите на увеселителния бранш. Въвеждането на зеления сертификат преля чашата, след като има огроза персоналът да не ходи на работа, а заведенията да работят при намален капацитет заради задължителното ваксиниране. Остава огрозата от фалити, при въведените епидемични мерки със заповед на д-р Стойчо Кацаров, който системно е обвиняван,че си мени позицията спрямо хотелиерите и ресторантьорите, собствениците на заведения. 

Какви ще бъдат последващите действия след днешния бунт? БЛИЦ научи, че утре 29.10.2021 (петък), на вътрешна видеоконферентна връзка се събират председателите на асоциациите в бранша и ще анализират кризата. Там ще бъдат съгласувани и последващите действия, които ще предприемат.

Първият етап е постигнат, 28 града излязоха на протест, остава това да достихне до сегашните управляващи Румен Радев и Стефан Янев, както и здравният министър д-р Стойчо Кацаров - отговорен за кризата според Ричард Алибегов от Българска асоциация на заведенията. 

"Здравното министерство не намери за редно да приеме преболедувалите и техните антитела, и безплатните тестове по 10 лева на министър Кацаров, наистина да бъдат безплатни както са в цяла Европа" - така още веднъж Алибегов заяви къде се чупи диалогът.

Вижте видеото