Нито един родител на дете с увреждане няма да връща пари на общините. Това обяви служебният социален министър Гълъб Донев по повод сигналите от родители на деца с увреждания, че общините ги принуждават да връщат средства, получени по европейска програма.
От началото на тази година средствата за родителите на деца с увреждания бяха увеличени и се отпускат по Закона за семейните помощи за деца. Те обаче вече нямат право на средствата по европейска програма за лични асистенти. Тази програма се администрира от общините, уточни Донев по bTV.

Проверката в Министерството на труда и социалната политика е показала, че няма сериозни нарушения в договорите по обществените поръчки, обяви още служебният министър.

Относно обещанията на партиите за увеличаване на пенсиите Гълъб Донев коментира, че това е възможно, ако се отделят средства от друго перо в държавния бюджет.

Няма сериозни нарушения в социалното министерство е показала проверката, назначена за работата на предшественика му, допълни още Донев.