Жестоко убийство на възрастна пловдивчанка е разкрито след пет години от пловдивската полиция, съобщи директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

"Престъплението е извършено на 4 октомври 2014 година. Тогава е намерена мъртва жена на 84 години. Смъртта е настъпила чрез удушване. Убита е от 36-годишния Михаил Чинов от Пловдив, който е криминално проявен. Поводът е нужда от пари.

Той удушва възрастната жена, а после пак се връща при нея след два дни. Михаил е откраднал малка сума пари, направил е пълни самопризнания.

Първо в БЛИЦ: Баба Виолета удушена с ръце, убиецът окрал пари и вещи

Позвънил е на вратата на жилището на жертвата Виолета Георгиева, което се намира на улица "Трети март". Престъплението е разкрито благодарение на много доброто взаимодействие между полиция и прокуратура", обяви ст. комисар Рогачев.

На 4 октомври 2014 година в апартамента й на ул. "Трети март" бе открита удушена 84-годишната Виолета Георгиева. Версията е, че възрастната жена е убита с цел грабеж, тъй като цялата й къща е преровена, а дрехите са извадени от гардеробите и чекмеджетата. 

Пет години по-късно убийството е разкрито. Извършителят 36-годишен наркоман Михаил Чинов от квартал Кючук Париж. Мъжът е в ареста за кражба на строителни материали от обект в Кючук Париж. 

По случая е образувано досъдебно производство, а срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. 

Виолета Георгиева била  вдовица, живеела сама в апартамента си. Съпругът й починал преди десет години, бил треньор по тенис на маса. Дъщеря й също живее в града и възрастната жена почти всеки ден й ходела на гости. Преди пет години тя открила тялото на майка си. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!