Полицията задържа 17-годишен жител на Галиче като извършител на бруталното убийство на 18-годишната Андрея, съобщава "Конкурент". Тийнейджърът се казва Аксел О., а не както някой се опита да го прекръсти на Ангел.

Аксел и братовчед му Д.О  били задържани и разпитвани с часове за бруталното убийство. Накрая килърът рухнал и направил самопризнания, показал и ножа на криминалистите.

Според местните, има задържан и втори човек като съпричастен по случая, а Д.О. е освободен.

Припомняме, че през март м.г. двамата първи братовчеди - Аксел О. и Д.О. били обвинени за побой с камъни на възрастен мъж, който бил приет в плевенската болница със счупен череп.

В същото време от МВР официално потвърди жестокото убийството в Галиче, което се случи вчера.

Припомняме, че близките на 18-годишна девойка са я намерили мъртва с прерязано гърло. Вчера, в 8:45 часа е получен сигнал в ОДЧ на Районно управление – Бяла Слатина. Жител на Галиче съобщил, че в домът си е убита 18-годишната Андрея Асенова.

От извършения оглед и оперативно-издирвателни мероприятия униформенте установиха, че за времето от 21:30 часа на 10 януари до 8:30 часа на следващата сутрин, неизвестно лице е проникнало в дома на младото момиче, като е нанесъл прободни рани в областта на шията. В следствие на тях Андрея е починала.

Трупът на момичето е транспортиран във врачанската болница за аутопсия.

По описа на Районно управление – Бяла Слатина е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, допълниха от ОД на МВР Враца.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!