"За конкретния самолет ще направим връзка с немските власти, защото той е с немска регистрация и те са длъжни да го поддържат. Не знаем в какво състояние е бил." Това заяви пред Нова тв директорът на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев.

"Предполагаемият пилот на самолета е с български лиценз. Тази сутрин ще проверим всичко. Щом сме издали такъв лиценз, значи пилотът е бил трудоспособен", категоричен е той.

"Не съм информиран за нещо специфично като метеорологични условия за мястото , на което се е разбил самолета. От наша страна се предполага, че наши разследващи ще се включат в издирването.", допълва той.

"Не е вярно, че този самолет няма черна кутия. Днес ще разберем какви са били причините за инцидента", каза още Лешев.

БЛИЦ припомня, че трагедията със загиналото българско семейство при самолетната катастрофа край Скопие е голяма. Починалият Георги Бошнаков е на 47 години. На толкова е и съпругата Калина Корнажева - Бошнакова. При инцидента издъхнаха и двете им дъщери Гергана и Биляна, на 18 и 14 години  Летателната машина е била с германска регистрация.

Останките на самолета са намерени в района на планина Якубица. Поради лошите метереологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко е поискал разрешение да продължи към София. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!