Въпреки дъждовното време в столицата празничното шествие по повод 24 май тръгна от президентството, водено от държавния глава Румен Радев.

Към събитието се присъединиха, министри, народни представители и общински съветници. Празничното шествие се предвожда от гвардейския духов оркестър и мажоретни състави. Десетки граждани заедно с управляващите вървят към сградата на БАН, пред която към шествието ще се присъединят учени и научни работници.

Оттам те ще продължат към сградата на Софийския университет. Вечерта президентът ще бъде домакин на традиционния прием по случай 24 май в Националния исторически музей.

Репортер на БЛИЦ успя да улови много известни лица на шествието. Редом до Румен Радев се появи и Корнелия Нинова. Там бяха и председателят на парламента Димитър Главчев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

На събитието и пристигна и Волен Сидеров, който бе придружаван от своята половинка Деница Гаджева и сина им Волен-младши. Малкият бебок предизвика голям интерес от всички присъстващи.

Образователният министър Красимир Вълчев също уважи празника пред Националната библиотека.