Прокуратурата даде подробности за престъпната схема на двамата служители на столичната полиция, задържани при реализирана операция.


"След като жената слиза от трамвая тя вижда, че от дамската ѝ чанта липсва портфейла. В него е имало малко пари, лични документи и тото фиш. Когато излезли печелившите числа, тя установила, че е спечелила близо 12 000 лева.


Сумата е по-голяма от 10 000 лева и затова е трябвало да ѝ бъде изплатена до 45 дни. Жената е подала жалба за кражбата, която била докладвана лично на зам.-директора на 3-то РПУ. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод арестуваните двама полицейски шефове.

„Интересно е, че в спортния тотализатор е получено запитване кой е печелившият, лично от зам.-началника. Като било указано цялата кореспонденция да се води само с него и то на ръка.

В последствие той е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка.

"Разследването е на два дни. Предприехме незабавни мерки, като веднага е образувано досъдебно производство. Вчера е започнала интензивна работа от следователите. Извършени са претърсвания в работните помещения на двамата полицаи. Намерена е преписката между тях. Извършено е претърсване на личния му автомобил и на жилищата и на двамата", обясни прокурорът от Софийска градска прокуратура."

Двамата полицейски служители - зам.-началникът на 3-то е в близки отношения на началника на групата, стана ясно още на брифинга.

Прокурорът, който ги е привлякъл като обвиняеми е установил, че заместник-началникът на Трето РУ е извършител, а началникът на група в СДВР, е помагач. Задържани са за 72 часа, като в събота (15 февруари), двамината ще влязат в съдебната зала.

"Интересно е, че дамата, която е депозирала сигнала, е с недобро финансово състояние и сама се грижи за детето си. Дамата е заявила, че фишът й е бил отнет и дори това не е спряло началника да депозира намерения фиш и своя банкова сметка от свое има", отчете Банков от "Вътрешна сигурност".

Все още обаче не се знае как въпросният фиш е достигнал до зам.-началника на 3-то РПУ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!