Първият сняг за сезона заваля над София. През деня валежите ще обхванат почти цялата страна, ще нахлуе и по-студен въздух, предава БулФото. 

Екипите, ангажирани със снегопочистването в столицата са започнали обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града.Разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Започнала е обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“. Опесъчават се и пътищата в природен парк Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна - Златни мостове.


В Северозападна България валежите са отслабнали, а в останалата част от Дунавската равнина са преминали в сняг, а дъжд вали в Североизточна България.Мокър сняг вали в по-голямата част в Северна България с изключение на Североизточна, където все още вали дъжд, съобщава Фокус.

В Южна България валежите до този момент са на по-малко места главно в района на Бургас. Най-големи количества са отчетени във Велико Търново - 6 л/кв. м, както и 5 л./кв. м в Разград. 


Снимки: Булфото