Колежката Йончева носи топчета хартия и нищо не показва, затова аз нося документи и държа да обясня на хората какво всъщност се е случвало. Това заяви Делян Добрев по повод поредните обвинения от Елена Йончева за „Кумгейт“ в ефира на bTV.

“Ако напишете в гугъл Еелена Йончева и идете на изображения и няма една нейна снимка, половината снимки са мои. Ние сме едно цяло. Вие чували ли сте да има нейн законопроект? Това е един пиар“, посочи той.

По думите му тя изпълнява една поръчка на 3 бизнесмени в Хасково. „Трима бизнесмени успяха да превземат Хасково. Единият бизнесмен стои физически в стола на кмета. След като преди няколко седмици ГЕРБ си оттегли подкрепата от кмета. Общинските съветници се явяват опозиция на ГЕРБ“, коментира Добрев.


Той зададе и индиректно няколко въпроса на Йончева:

„Изпълнява ли поръчка на тези бизнесмени, на които ГЕРБ им е трън в очите?

Служител ли е на чужди служби?

Изпълнява ли поръчка на тези служби за моята дискредитация, за да не се случат някои стелки, ако аз съм шеф на енергийната комисия?“, посочи Добрев.


Според него благодарение на г-жа Йончева е излязло, че поръчките са нещо лошо в Хасково. Хасково постигна най-ниската цена за саниране“, изтъкна Добрев.

„Тази фирма, за която Йончева твърди е на съпруг на моя братовчедка, с който аз не съм свързана по закон – Даниел Гаргов. Тази фирма, първата ѝ поръчка е свързана с община Смолян. Тази фирма губи поръчка за сметопочивстване в Хасково“, каза още той.


„Заводът за палети. Кредитът, който е теглил моят баща е от финансова институция. Не става въпрос за някакви офшорки. Лихвата по този кредит е 8%.
Баща ми е затънал в кредити, защото аз не му позволих да вземе европейска субсидия. Отговаря с цялото си имущество, за да обезпечи кредита. Тя прави внушение, че аз съм бил министър и затова е отпуснат този кредит“, заяви Добрев.

„Г-жа Йончева защо не направи нещо, защо не построи нещо. Защото това, което се опитва да направи е да ме омаскари. Аз за разлика от Йончева, която живее в 340 кв. , живея под наем“, каза още той.

„Първо аз не съм свързано лице, но дори и да бях това не е незаконно. Ако ви трябват пари, къде отивате? Бащи дават кредит на синовете си, братя дават кредит. Ако на вас ви трябват пари, ще отидете в банка, където познавате някого, или при приятел, който знаете, че може да ви помогне“, посочи още депутатът.



Той коментира и че вдно време за всичко, което са свършили родителите, отговарят децата. „Аз едно време не можах да се запиша в спорт, защото дядо ми е лежал в Белене“, заяви той и посъветва Йончева да свърши нещо полезно.

Добрев показа и снимки от предизборната кампания на Йончева. „Тя зняе ли, че този господин е лежал в затвор в Испания и какво е вършил в предизборната ѝ кампания в Хасково, за кой контингент е отговарял този човек, за криминалния контингент ли , попита Добрев и посочи, че в момента този човек е в общинския съвет.

„Знае ли тя, че той си е сменял три пъти имената. Последното му име е Борис Архондев“, каза още Добрев.


„Въпросът ми е има ли нещо Йончева с Цветан Василев. По време на предизборната кампания тя живя в именията на Цветан Василев“, каза още той и показа снимки на въпросния имот.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!