В началото на миналата година стана известно скандално видео, в което протестърът Емил Джасим обижда Левски, оприличава го на обикновен, леко закръглен човек, на супергерой с домашен любимец лъв и накрая, цитирайки с насмешка уж детски реплики, произнася чудовищната фраза „Левски е лайно“.
Тогава скандалът беше грандиозен, защото Джасим беше кандидат-депутат от скандалното ГМО на Иво Прокопиев „Да(Й) България“, а подигравките му с българската история намериха широк и крайно негативен отзвук в обществото ни. Освен с обидите си към Апостола на свободата, Джасим се прочу и с осмиването на образа на Паисий Хилендарски, с мнението си колко толерантна била към българите Османската империя и как цар Симеон, при когото България е на три морета, ставал само за щампа върху тениска.

„Историкът“, който и досега продължава да преподава на децата ни, въпреки призивите към МОН да бъде изритан от системата на образованието, тогава обяви, че завежда дела против медиите, които са тиражирали собствените му публично произнесени думи, а в началото на тази година Джасим гордо се похвали, че се е сдобил със съдебно решение против „Труд“, в което бил осъдил вестника. Аверчетата му протестъри побързаха да го възвеличаят в социалната мрежа, с възклицания от рода на „Евала!“, „Браво!“, „Ура!“ и „Много се кефя!“.


Името на съдията (дали съдия, или обикновен безродник, не е ясно) от Софийски районен съд, постановил решението, с което на практика на Джасим и на унищожителите на българските ценности се позволява безнаказано да се подиграват с героите от историята и безпрепятствено да рушат националното ни самосъзнание, засега остава анонимно, но не е изключено същият да е член на протестърския и грантово зависим Съюз на съдиите - което до голяма степен би обяснило акта му. Интересно е обаче да се видят „мотивите“ на това решение и как точно и с какво Джасим се е почувствал обиден от очевидната истина, че се гаври с паметта на Апостола на свободата Васил Левски и не само се гаври, ами прави гаврите си достояние в интернет.

Сега грантаджийското съсловие има повод за радост, като вече официално му е позволено, от очевидно овладения от него български съд, да обижда безнаказано историческите ни личности.
В тази връзка време е Джасим да помисли за следващо видео, в което като нищо може да нарече Христо Ботев обикновен метежник против легитимната власт, Кочо Честименски – криминален престъпник, избил семейството си, баташкото клане – игра на жмичка, Петко Войвода и Филип Тотю – обирджии и гангстери, а българските военни победи – хибридна манипулация.

Добре е обаче Джасим, с парите от присъденото му обезщетение за претърпените от него „вреди“, да си купи шапка невидимка, когато дойде времето, рано или късно, да се изправи пред народа лице в лице. Който, след като и съдът очевидно е загърбил българщината, остава единственият, който може да му потърси сметка за „възпитанието“, което дава на децата ни.   
 
Вижте отново скандалното видео на Емил Джасим и гаврите му с историята: