Детето престоя може би над два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който реално беше хоспитализирано. Това заяви в ефира на bTV свидетел на прегледа на 3-годишното дете, което преди дни почина в столична болница от пневмония. 

"Имаше спорове вътре в лекарския кабинет. Единият бе дали може да бъде хоспитализирано детето, защото нямало легло", заяви Ясен Ничев.

"Разбрахме, че родителите са идвали по-рано сутринта, но били посъветвали да потърсят помощ другаде", каза той. 

Адвокатка засече в жесток гаф лекарите, прегледали починалото 3-г. дете

"В този спешен кабинет обикновено се чака много и чисто административно нямат капацитет да обслужват всички пациенти. Аз бях там с моето дете и чакахме 3 часа и половина. Те преценяват кой случай е по-спешен от друг", заяви Ничев. 

"Имаше случай на дете с линейка, то бе по-спешно от всички и влезе първо", сподели той. 

Той се върна на разказа си по случая с починалото 3-годишно дете: "Майката влетя с дете на ръце, но детето беше в критично състояние и беше видимо неадекватно. Влязоха за преглед вътре около час. 30 минути след това му правеха изследвания", каза Явор Ничев. 

"Вътре в лекарския кабинет освен д-р Гоергиева имаше и още един лекар. Дочухме, че д-р Георгиева е била против да бъде приемано детето. Не знам дали по административни причини или не е смятала, че е толкова тежко състояние. Другата лекарка обаче направи всичко възможно детето да бъде хоспитализирано. Според нея то не беше добре", призна Ничев. 

БЛИЦ припомня, че въпросната д-р Гоергиева вчера обяви, че тя е причината детето да бъде хоспитализирано и после преместено в "Пирогов", но думите й явно са в противоречие с тези на свидетеля. 

"Лекарите там иначе се държат много човешки и нормално. Честно казано нямам забележки към лекарите от педиатрията", призна той. 

Според него, ако детето и било прието сутринта, е нямало да се стигне до фатален край.

Според него случаят с това дете е бил подценен. "Исках да ви разкажа всичко, защото според мен имаме нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която има спешен кабинет.