От няколко дни издирваме „министъра“ за да му зададем няколко въпроса: Докога ще протака обявения преди близо година конкурс за избор на директор на НУКК – Италиански лицей в Горна баня? Не се ли убеди от десетките журналистически разследвания и публикации в медиите, че в подопечното му учебно заведение се извършват сериозни закононарушения, че същото е превърнато във феодално владение от „временно изпълняващата длъжността директор“ през последните четири десетилетия Величка Велянова?

И дали „временно изпълняващите“ различни длъжности в министерството, а те никак не са малко, всъщност са „пожизнено изпълняващи“?

Освен горнобанската херцогиня Величка Велянова, подобен статут има и синът й Пламен Пейков в културния център в Будапеща, и шефът на дирекцията, която наблюдава НУКК – „къртицата“ Петър Матев, както и шефът на фонд „Култура“ Сава Драгунчев, по-известен в сайтовете за екстремен гей секс като „Кралицата“.

Пожизнените длъжности са по-характерни за монархическата форма на държавно управление и след като си имаме „херцогиня“, „кралица“, принцове и принцеси, се питаме къде е „Кралят“ и защо не се вдига телефона.